5x leuke dorpen voor een weekendje weg

Wil je binnenkort een leuk weekendje weg? Met je partner, vrienden of familie? Dan heb je mogelijkheden genoeg. Als je een toffe locatie voor een weekendje weg in eigen land zoekt, denk je misschien al snel aan mooie steden. Echter zijn ook dorpen in Nederland absoluut het overwegen waard. Inspiratie nodig voor leuke dorpen voor een weekend weg? Wij zetten er hieronder vijf voor je op een rij.

Giethoorn

Niet voor niets een van de populairste dorpen van Nederland: Giethoorn. Enorm in trek bij toeristen uit het buitenland, maar ook als echte Nederlander moet je hier eigenlijk wel een keertje geweest zijn. Het Overijsselse dorp staat voornamelijk bekend om de prachtige natuur. Als je een weekendje weg gaat naar dit leuke dorp, dan is een bootje huren echt een aanrader. Zo ontdek je al het moois dat dit dorp te bieden heeft vanaf het water. Naast een boottocht is het op deze plek ook mogelijk om te suppen, te fietsen of om musea te bezoeken. Genoeg te doen tijdens een weekend weg dus!

Thorn

Thorn staat bekend om een van de mooiste dorpen van het land, waardoor het zeker een locatie is om in gedachten de houden. Het dorp kenmerkt zich door de witgeschilderde huisjes en hierom wordt het ook wel het witte stadje genoemd. In dit dorp is genoeg te zien en te beleven. Van het bekijken van de populaire bezienswaardigheid de Abdijkerk van Thorn tot een wandeling, fietstocht of boottocht: jezelf vervelen zal je hier niet snel.

Volendam

Volendam

Uiteraard mag het vissersdorp Volendam ook niet in dit rijtje ontbreken. Dit geliefde dorp in Noord-Holland is ideaal voor een weekendje weg. Als je hier een weekend bent is het eigenlijk wel een must om een visje te eten op de gezellige dijk. Ook een foto in klederdracht zorgt voor een mooie herinnering aan deze plaats. Gek op cultuur? Dan is het Volendams Museum ook een bezoekje waard.

Voorthuizen

Gelegen in de gemeente Barneveld in de provincie Gelderland vind je het leuke dorpje Voorthuizen. Aangezien het dorpje op de Veluwe ligt, geniet je hier volop van de natuur. Er zijn hier dan ook diverse wandel-, fiets- en recreatiemogelijkheden. Ben je een weekendje weg met vrienden of familie? Dan moet er eigenlijk ook wel een leuke activiteit op de planning staan. Als je op zoek bent naar een toffe activiteit in Voorthuizen en toevallig gek bent op Formule 1, dan is deze F1 Experience zeker de moeite waard om te checken. In Voorthuizen kun je ook nog activiteiten doen als bowlen of een escape room.

Oudewater

Een locatie die je ook kunt overwegen voor jouw volgende weekendje weg, is Oudewater. Dit leuke dorpje is gelegen in de provincie Utrecht. Alleen al voor de uitstraling van dit sfeervolle dorpje moet je het eens gezien hebben. Het dorp is zeer fotogeniek en leuk om te zien. Heerlijk wandelen langs het water, monumentale pandjes bekijken en neerploffen op een van de vele gezellige terrasjes: in Oudewater is het allemaal mogelijk. Is het mooi weer? Dan is het een aanrader om tijdens jouw bezoek aan Oudewater door de grachtjes te varen. Van een bootje huren in Giethoorn tot bowlen in Voorthuizen: Nederlandse dorpen hebben een hoop leuks te bieden. Houd deze charmante dorpjes dus zeker in gedachten als je nog een te gekke locatie zoekt voor een weekend weg, want wie weet maak je hier wel herinneringen voor het leven!

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software