Weekendje weg Valkenburg

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 0 verschillende weekendje weg.

Tijdens een weekendje Valkenburg hoef je je geen moment te vervelen. In Valkenburg is een weekend weg dan ook eigenlijk te kort. In deze historische stad kun je cultuur snuiven, de unieke mergelgrotten bezoeken of ontspannen in het Kuurpark. Een weekendje weg in Valkenburg betekent totale ontspanning voor lichaam en geest. En dat hoeft zeker niet duur te zijn. Via WeekendjeDirect.nl boek je een weekendje Valkenburg in de aanbieding.

Een weekendje Valkenburg

Valkenburg is een stad in het zuiden van ons land. De plaats ligt te midden van de glooiende Limburgse heuvels en is een populaire toeristische trekpleister. Dat is niet zo gek, want tijdens een weekendje Valkenburg kom je ogen en oren te kort. De vraag “wat te doen” zal tijdens je weekendje Valkenburg dan ook niet snel rijzen, want de bezienswaardigheden liggen overal voor het oprapen, of je nu houdt van natuur, cultuur of sportieve bezigheden.

Een weekendje weg naar Valkenburg

In Valkenburg kun je duidelijk de invloed terugzien van de Romeinen, die in deze streek hun sporen achterlieten. Bezoek tijdens een weekendje weg in Valkenburg bijvoorbeeld de Romeinse Katakomben. In dit museum waan je je in de tijd van de Romeinen en kun je eeuwenoude grafkamers en onderaardse gangen bekijken. Maar ook boven de grond kun je in Valkenburg veel historische monumenten bezichtigen, zoals de ruïne van een kasteel.

In Valkenburg een weekend weg

Het centrum van Valkenburg is deels aangemerkt als Rijksbeschermd Gezicht. Je ziet hier bijvoorbeeld bijzondere huizen die gebouwd zijn met mergelsteen, dat lokaal gewonnen werd, maar ook een middeleeuwse stadsmuur en twee stadspoorten. En wat dacht je van de ruïne van Kasteel Valkenburg? Wie in Valkenburg een weekend weg is, hoeft dan ook nooit ver te zoeken voor cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Een weekendje Valkenburg in de aanbieding

Maar ook als je geen cultuurliefhebber bent, hoef je je niet af te vragen wat te doen in Valkenburg. Voor een romantisch weekend bijvoorbeeld hoef je je slechts in de prachtige omliggende natuur te begeven of te genieten in het Kuurpark dat boven op de Cauberg ligt. En actievelingen kunnen grotbiken door de mergelgrotten. Voor een goedkoop weekend zoek je bij WeekendjeDirect.nl natuurlijk een weekendje Valkenburg in de aanbieding.

Naar de kerstmarkt in Valkenburg

Eén van de beste tips voor een romantisch weekend Valkenburg is misschien wel het bezoeken van de kerstmarkt. De duizenden lichtjes dompelen de stad onder in kerstsfeer. Bovendien vind je in Valkenburg in de grotten een unieke ondergrondse kerstmarkt. Kies als uitvalsbasis voor het bezoeken van deze sfeervolle kerstmarkt een comfortabel huisje, een fijne bungalow of een luxe appartement.

Een romantisch weekend in Valkenburg

In Valkenburg ligt de romantiek voor het oprapen, met haar mooie historische straatjes en prachtige omliggende heuvelland. Voor een spontaan weekendje Valkenburg heeft WeekendjeDirect.nl de beste tips voor een goedkope last minute. Er is veel keuze in accommodaties, of je nu een appartement, huisje, hotel of bungalow zoekt en of je nu met 2 personen naar Valkenburg gaat of gezellig met de hele familie.

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 0 verschillende weekendje weg.

Blog

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software