Weekendje weg Maastricht

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 3 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Tijdens een weekendje Maastricht ontdek je een stad waar heden en verleden hand in hand gaan en waar je kunt genieten van gastronomie, culturele schatten, architectuur en een rijk en gevarieerd uitgaansleven. Een weekend Maastricht is eigenlijk te kort om alles goed in je op te nemen, maar zal je zeker niet teleurstellen. Zoek je een weekend Maastricht in de aanbieding? Boek dan via WeekendjeDirect.nl je weekendje weg naar Maastricht.

Populaire weekendje weg

Een weekendje Maastricht

Wie een weekendje Maastricht boekt, reist met de eigen auto of per trein af naar het zuiden van ons land. Vlakbij de grens met België vind je een stad die in niets lijkt op de andere Nederlandse steden. In Maastricht waan je je al een beetje in het buitenland, dankzij haar ligging in het prachtige heuvelland en de zangerige klank van het Maastrichtse dialect. De stad leent zich dan ook uitstekend voor een romantisch weekend weg.

Een romantisch weekendje weg in Maastricht

Tijdens een weekendje weg in Maastricht ligt de romantiek voor het oprapen. Bijvoorbeeld bij het maken van een boottochtje op de rivier de Maas of wanneer je samen geniet van een culinair diner in één van de vele sfeervolle restaurants. Gastronomisch genieten is in Maastricht niet zo moeilijk, maar als je ervoor kiest om een huisje of een appartement te boeken dan kun je natuurlijk ook zelf een culinair etentje bij kaarslicht verzorgen.

Cultuur snuiven tijdens een weekend Maastricht

Een weekend Maastricht kan eigenlijk niet zonder op zijn minst een beetje cultuur op te snuiven. Bezoek bijvoorbeeld de Kazematten of het Schuilkeldermuseum of ga naar eén van de fraaie kerken, zoals de Sint Janskerk of de Sint Servaasbasiliek. Of wat dacht je van het bekijken van de Helpoort, de oudste stadspoort van Nederland? Ooit gold de poort als verdedigingswerk en was het onderdeel van de stadsmuur.

Een weekend Maastricht in de aanbieding

Als je deze prachtige, culturele en culinaire stad in het zuiden van ons land wil bewonderen, dan kun je via WeekendjeDirect.nl een weekend Maastricht in de aanbieding zoeken. Zo ga je wel heel goedkoop op reis. Om van een zeer scherpe prijs te kunnen profiteren, is een last minute naar Maastricht een goed idee. Bij een last minute kunnen de kortingen hoog oplopen en voor je het weet zit je al in het hartje van deze bruisende stad.

Gastronomisch genieten in Maastricht

Maastricht staat bekend als een bourgondische stad. De stad kent vele culinaire tradities, zoals het typische gerecht zuurvlees. En vergeet ook niet om een stukje vlaai te proeven. Doe dat vooral niet met een volle maag, want de Limburgers snijden geen zuinige stukjes. De ligging van Maastricht tegen de landsgrenzen zorgt er ook voor dat er soms buitenlandse invloeden op de menukaart te vinden zijn.

Het heuvelland rond Maastricht

Voor een lang weekend in Maastricht is een hotel of appartement een prima uitvalsbasis. Wie liever net even buiten de stad de rust opzoekt, kan ook een huisje huren in het omliggende heuvelland. Bij WeekendjeDirect.nl vind je de beste deals en last minute aanbiedingen voor een onvergetelijk weekendje in Maastricht.  

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 3 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Blog

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software