Budget Venetië ontdekken? 5 tips

Venetië is een zeer populaire vakantiebestemming in Italië. En dat is niet vreemd, want er valt van alles te zien en ondernemen. Het prachtige historische centrum en de vele mooie kanalen en grachten alleen al zijn een reden om Venetië een keer bezocht te moeten hebben. En het hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt een huisje Italië boeken in of in de buurt van Venetië en met deze tips maak je je vakantie zo voordelig mogelijk!

Voordelig verblijf

Wil je voordelig vakantie vieren in Venetië, dan begin je bij het verblijf. Er zijn verschillende vakantiehuizen in de stad en de omgeving van Venetië, zelfs luxe vakantiehuizen, voor een redelijke prijs. Tip: kies voor een last minute om het verblijf nog voordeliger te maken.

Gratis wandeling

Alleen al het historische centrum van Venetië is een bezienswaardigheid op zich en dan ook zeer de moeite waard om op je gemak doorheen te wandelen. Ondertussen kijk je je ogen uit naar de mooie gebouwen, charmante straatjes, de gondels en de grachten. Helemaal gratis. Er zijn zelfs 'free walking tours' waar je aan kunt deelnemen, waarbij je de stad nog beter leert kennen.

Voordelig eten en drinken

Venetië staat er bekend om de behoorlijk prijzige restaurants en terrassen. Maar de prijsverschillen zijn erg groot en als je de juiste plekken weet te vinden, kun je er ook prima vertoeven op een budget. Zo haal je bij Pizzeria Sansovino, aan de Calle Zaguri, een hele pizza voor €5. Hetzelfde betaal je voor een bord pasta bij Dal Moro’s Fresh Pasta To Go. Voordelig koffie drinken of ontbijten doe je bij Caffe Rosso. Liever een cocktail met cicchetti? Dan moet je bij Naranzaria zijn!

Picknicken

Wil je nog voordeliger eten en drinken en tegelijkertijd genieten van de stad? Neem dan je eigen eten en drinken mee vanuit je vakantiehuis en ga lekker picknicken. Er zijn buiten het toeristische centrum best wat rustige plekjes om je kleedje neer te leggen. Op en top vakantiegevoel!

De goedkoopste gondel

Een rondvaart in een gondel maken door de kanalen van Venetië is best prijzig, maar wellicht wel iets wat je graag wilt doen. Wil je toch die ervaring van een gondelvaart hebben meegemaakt, maar heb je niet zo'n hoog budget? Dan kun je de ‘traghetto’ nemen van de ene kant van het Canal Grande naar de andere kant. Dit kost je slechts twee euro.

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software