Een weekendje weg in eigen land aan zee in Noord-Holland

Toe aan een weekendje weg om even je hoofd leeg te maken? Dan klinkt lekker uitwaaien op het strand natuurlijk heerlijk. In eigen land vind je behoorlijk veel badplaatsen, van Zeeland tot de Waddeneilanden. Wat is dan een goede keus voor een weekendje weg aan zee? Wij raden je aan om Noord-Holland eens te bezoeken, en dan hebben we het niet over Amsterdam of Haarlem!

Meerdere leuke dorpjes

Wil je even lekker naar zee in eigen land, dan vind je een aantal erg leuke dorpjes in de kop van Noord-Holland. In de omgeving van Den Helder en Schagen geniet je van een gezellig vakantiehuis aan zee in bijvoorbeeld Callantsoog, Sint-Maartenszee en Julianadorp. Deze dorpjes liggen dicht bij elkaar, in één lijn langs de kust. We raden je aan om een gezellig huisje aan zee te boeken en niet te kiezen voor een hotel, dat is namelijk veel gezelliger en bovendien gemakkelijk als je met de auto bent, zeker als je ook fietsen bij hebt.

Wandelen en fietsen in de omgeving

Het grote voordeel van de kop van Noord-Holland tegenover bijvoorbeeld Zeeland of Scheveningen zijn de prachtige natuur in de omgeving en de relatief rustige stranden. Dit maakt het niet alleen een ideale locatie om te genieten van de zee, maar ook om mooie fiets- en wandeltochten te maken. Wandel over de duinen of fiets door de verschillende authentieke dorpjes. Vergeet niet om een tussenstop te maken in één van de gezellige restaurantjes in Julianadorp!

Prachtig uitzicht over de zee

Neem een koud drankje, ga zitten in je strandstoel en zie de zon vervolgens onder gaan in de zee. Zeg nu zelf, dat is toch een fantastisch beeld? Het strand van Noord-Holland geeft je perfect uitzicht op die ondergaande zon, waardoor je er iedere avond opnieuw van geniet. Vergeet je fototoestel niet om een foto te maken van die ondergaande zon, zodat je die eventueel thuis nog in kan lijsten.

Ook geschikt voor huisdieren en kinderen

Dankzij de schitterende natuur en de rustige stranden is de kop van Noord-Holland ook een ideale locatie om te genieten van de zee met kinderen of een hond. Gooi een frisbee over en maak de grootste zandkastelen, je voelt je heerlijk vrij aan de kust. Controleer bij het boeken van een vakantiehuis aan zee wel even of je een huisdier mee mag nemen als je van plan bent om je hond mee op pad te nemen.

Fort Kijkduin, het Noordzeeaquarium

Vlakbij Den Helder vind je Fort Kijkduin, een fort dat ooit gebouwd is van Napoleon Bonaparte himself. Hij gaf die opdracht voornamelijk vanwege de strategische ligging. Inmiddels wordt het hier niet meer voor gebruikt natuurlijk, maar je kan het wel nog steeds bezichtiging, inclusief bijbehorende kanonnen. Het fort is gerestaureerd en doet sinds 1996 dienst als het Noordzeeaquarium. In meerdere aquaria bezichtig je allerlei prachtige vissen en zelfs het skelet van een enorme potvis. Een absolute aanrader met kinderen. Vanuit bijvoorbeeld Callantsoog ben je er in no-time, wat het de ideale tijdbesteding maakt voor een ochtendje of middag.

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software