De mooiste steden in Italië voor een weekendje weg

Niets leuker dan af en toe eens een weekendje weg en wat cultuur gaan opsnuiven. Een stedentrip is hiervoor ideaal. Zeker met de vele lagekostenvliegtuigmaatschappijen die je aan een erg laag tarief naar verschillende steden in Europa brengen. Wie een stedentrip zoekt waar je heel wat bezienswaardigheden hebt, heerlijk eten en vaak nog een aangenaam klimaat ook, komt al gauw in Italië terecht. En laat de laars van Europa nu net heel wat prachtige steden hebben om uit te kiezen.

Verona

Verona is het perfecte uitje voor iedereen die een romantisch weekendje weg wil. Hier vond immers het verhaal van Romeo en Julia plaats. Naast het beroemde balkon zorgt ook het middeleeuws kasteel, de leuke piazza's en historische kerken voor de romantische sfeer.

Venetië

Voor Venetië geldt hetzelfde als Verona. De stad op het water wordt gezien als een van de meest romantische plaatsen ter wereld. Bewonder het San Marcoplein, de Rialtobrug of geniet van de stad en elkaar vanuit een gondel. Het leuke aan de stad is dat er geen verkeer is en dat je dus alles te voet doet of met de watertaxi. Heerlijk om in rond te (ver)dwalen dus.

Rome

Rome is een klassieker voor een stedentrip. Hoewel je met een weekendje wellicht niet genoeg hebt om de volledige stad te bezichtigen kun je wel al aardig wat afvinken. Bezoek het Colosseum, het Forum Novarum, het Pantheon, Piazza Navona en zelfs het Sint-Pietersplein met zijn beroemde basiliek. Niet alles kunnen zien? Geen probleem. Gooi een muntstuk over je schouder in de Trevifontein en je komt gegarandeerd ooit terug naar de Eeuwige stad.

Napels

Napels zien en sterven zegt men vaak. Nochtans geeft Napels bij de eerste indruk niet meteen een onvergetelijke ervaring mee. Toch is er een reden waarom ze het bella Napoli noemen. Het verval van de vele elegante paleizen en middeleeuwse kastelen heeft nu eenmaal iets charmants. Ook is er heel wat te doen in en rondom de stad. Mis zeker geen excursie naar het nabijgelegen Pompeii.

Firenze

Wie Firenze bezoekt, zal snel merken waarom het zoveel schrijvers en kunstenaars heeft geinspireerd. De kasseien wegen en de vele prachtige bouwwerken zoals de Duomo zijn een lust voor het oog. En dat is dan nog maar van buitenaf. Binnenin vind je werken zoals de David van Michelangelo en meesterwerken van onder meer Leonardo da Vinci, Raphael en Titan.

Pisa

Pisa wordt vaak aangedaan als daguitstap vanuit Firenze of Toscane, maar is prima te doen als weekenduitstap eveneens. De klassieke foto maak je uiteraard bij de scheve toren, maar er is ook de Duomo daterende uit de elfde eeuw en de doopkapel.

Milaan

Milaan wordt wel eens beschouwd als de Italiaanse hoofdstad van de mode. Wie graag winkelt, is met een weekenduitstap naar Milaan dus op de goede bestemming. Hier vind je tal van winkels van bekende ontwerpers, maar vergeet ook niet cultuur op te snuiven. Geniet ook van het uitzicht vanaf de Dom.

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software