Oud en nieuw vieren in 2020

Met de gedeeltelijk tweede lockdown weten we allemaal dat oud en nieuw dit jaar heel anders is dan voorheen. Het is niet mogelijk om een indoors festival te bezoeken, uitgaansgelegenheden zijn gesloten, de horeca blijft voorlopig nog dicht en vakanties in het buitenland worden afgeraden. Dit klinkt allemaal als een hele saaie oudjaarsavond, maar dit hoeft het niet te zijn! Zo kun je zelf met je familie en/of vrienden toch zorgen voor een fijne jaarwisseling. Zonder clubs, maar met genoeg mensen om je heen. Volgens de maatregelen natuurlijk!

Boek een staycation

We worden dan misschien afgeraden om naar het buitenland te gaan, maar in Nederland kunnen we nog een hoop plekken bezoeken. Zo kun je samen met je vrienden een groepsvakantiehuis boeken en samen in quarantaine oud en nieuw vieren. Je maakt niet te veel overlast bij je buren, je kunt iedere avond iets lekkers voorbereiden, een spelletjesavond inplannen en nog wat lekkers drinken. Het is een andere manier van oud en nieuw vieren, maar het kan nog steeds!

Organiseer een buurtfeest

Het klinkt heel onrealistisch en onmogelijk, maar het kan zeker! In de zomer hebben we al een aantal silent disco’s op terrassen voorbij zien komen en dit kunnen we tijdens de jaarwisseling terugbrengen. Samen met je huisgenoten kun je uitnodigingen per post opsturen naar iedereen in je wijk. Je deelt het budget en zorgt ervoor genoeg koptelefoons in te huren. Zo kun je toch feestend en veilig het nieuwe jaar in!

Virtual party met je familieVirtual party familie

Woon je niet meer thuis? Dan ben je dit jaar waarschijnlijk heel weinig bij je ouders en familie geweest. Door de strenge maatregelen wordt zo veel mogelijk afgeraden om mensen te bezoeken uit de risicogroep. Samen het nieuwe jaar in met je familie wordt dit jaar dan ook lastiger. Met het geluk van internet kunnen we het indirect toch samen vieren. Plan een virtual party in waar je een quiz houdt, samen dineert en het nieuwe jaar in gaat! Je kunt ook altijd een bezoekje brengen op afstand. Let hierbij wel op dat het buiten niet te gevaarlijk is en dat je niet te veel mensen langsgaat.

Een huisfeest met je huisgenoten

Woon je met huisgenoten? De meeste blijven dit jaar thuis en gaan niet naar hun familie. Het voordeel hiervan is dat je een huisfeest kunt organiseren met elkaar! Je kunt er zo een gezellige avond van maken, bent verantwoord bezig omdat de uitgenodigden allemaal één huishouden zijn en loopt zo geen risico!

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software