Vier tips voor een romantisch weekendje weg in Nederland

Zoek je een romantisch weekendje weg in Nederland? Ons eigen land biedt volop mogelijkheden voor romantiek. Voor een romantisch weekend in Nederland ga je bijvoorbeeld naar de kust of naar één van onze prachtige historische steden. En wat dacht je van eilandhoppen of zeilen? Vier leuke ideeën voor een goedkoop romantisch weekendje weg in Nederland.

1 Een romantisch weekendje weg in Nederland: ontdek Maastricht

Bij een romantisch weekendje weg in Nederland kun je prima denken aan een stedentrip. In Nederland zijn veel mooie, verrassende steden te vinden die een bezoek waard zijn. Voor romantiek is Maastricht perfect; in deze stad waan je je al een beetje in het buitenland. De ligging in het Limburgse heuvelland, de rijke cultuurhistorie en de bourgondische instelling van de Maastrichtenaren vormen een prachtig decor voor een romantisch uitstapje.

2 Een romantisch weekend Nederland aan de Zeeuwse kust

Voor een romantisch weekend in Nederland kun je ook afreizen naar de kust. In Zeeland vind je heerlijke stranden en authentieke dorpjes. Hier haal je een Zeeuwse bolus bij de bakker en loop je met de wind door je haren over het strand. In het lieflijke duinenlandschap kun je heerlijk wandelen, maar je kunt ook actief zijn op het strand met bijvoorbeeld kitesurfen. Aan het eind van de dag kijk je natuurlijk romantisch samen naar de zonsondergang.

3 Eilandhoppen in eigen land

Eilandhoppen in Nederland? Jazeker, bij onze eigen Waddeneilanden kan dat heel goed. Vanaf het vasteland vaar je per veerboot naar je eerste eiland, bijvoorbeeld Texel. Vervolgens kun je vanaf het eiland een boot nemen naar het volgende eiland, en zo verder. Ieder eiland heeft zijn eigen charme, zodat je een gevarieerd weekend tegemoet gaat. Ideaal voor romantici die graag actief zijn tijdens een weekendje weg.

4 Varen op de Friese meren

Ook goed voor een flinke dosis romantiek zijn de Friese meren. Ga bijvoorbeeld mee op een zeilboot of maak een meerdaagse vaartocht. Doe knusse haventjes aan en geniet samen van het weidse uitzicht over het water. Slaap je ook op de boot? Dan lig je gezellig samen in de kajuit en val je in slaap op het gedein van de golven. Bovendien geniet je tijdens zo’n weekend ook nog eens van veel gezonde buitenlucht. Romantisch én ontspannend.

Goedkoop een romantisch weekendje weg in Nederland

Als je goedkoop een romantisch weekendje weg in Nederland wil, dan kun je het beste een last minute aanbieding boeken. Bij een last minute deal krijg je vaak hoge kortingen op de reissom en kun je ook nog eens binnen korte tijd vertrekken. En wat is er nu romantischer dan je geliefde verrassen met een spontaan weekendje weg? Last minute deals zijn er naar tal van bestemmingen.

Last minute op pad

Bij WeekendjeDirect.nl vind je snel en eenvoudig een overzicht van de beste last minute deals op dit moment. Met de filters kun je makkelijk zoeken zodat je snel een geschikte deal kan boeken. Zoek je een hotel of appartement voor 2 personen? In binnen- of buitenland? En wil je last minute vertrekken? Zoek dan bij WeekendjeDirect.nl naar het ideale romantische weekendje weg.  

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software