Wat neem je mee met een weekendje weg?

Het is heerlijk om er af en toe een weekendje tussenuit te gaan. Tijdens een weekendje weg in binnen- of buitenland voelt het alsof je op vakantie bent. Jij kunt een andere stad of streek ontdekken en brengt quality time door met je vrienden, vriendinnen of partner. Stedentrips zijn niet voor niets razend populair. Maar wat moet je allemaal inpakken als je een weekendje weg gaat? Wij hebben de belangrijkste dingen op een rij gezet.

Persoonlijke documenten

Of je nu een weekendje naar Parijs gaat of een strandhuisje hebt gehuurd aan de Nederlandse kust: het is altijd slim om je persoonlijke documenten mee te nemen. Je hebt nodig:

-Een ID-kaart of paspoort

-Bankpasjes en eventueel creditcard

-Wat contant geld

-Rijbewijs

-Kentekenbewijs

-Medisch paspoort

-Verzekeringspas en verzekeringspapieren

-Wegenwachtpas (als je met de auto weggaat)

-Telefoonnummers voor noodgevallen 

-Je reserveringsbevestiging 

Meenemen weekendje weg

Elektronica en gadgets

Tegenwoordig zijn er maar weinig mensen die hun smartphone vergeten als ze de deur uitlopen. Niet alleen staan hier alle nodige telefoonnummers en adressen in, maar ook maak je foto's en video's met je telefoon en kun je hier ook je reserveringsbevestiging en eventuele vliegtickets op openen. Daarnaast valt het aan te raden om jouw draadloze oordopjes of koptelefoon mee te nemen, je tablet of laptop als je 's avonds een filmpje wilt kijken, je smartwatch en eventueel nog een losse foto/videocamera en drone. Dubbelcheck ook even of je alle opladers hebt ingepakt!

Kleding en accessoires

Neem jij een klein koffertje mee in het vliegtuig? Dan moeten er keuzes gemaakt worden. Kies voor een aantal basic kledingstukken die je eenvoudig kunt matchen, zodat je meerdere outfits samen kunt stellen met een paar items. Bekijk van tevoren de weersvoorspellingen en pas jouw paklijst daar op aan. Wordt het wisselvallig? Dan is het slim om kleding mee te nemen die je in lagen kunt dragen. Strandlakens nemen vaak veel ruimte in, dus als je naar het strand gaat of een zwembad bij het hotel hebt is het slim om bij Handdoeken-discounter lichtgewicht strandlakens te shoppen. Neem in ieder geval mee: 

- Ondergoed

- Sokken

- 3 shirts of tops

- 1 broek die goed matcht bij de shirts die je meeneemt

- 1 vest voor als het koud is

- Pyjama

- Zwemkleding

- Je zonnebril

Mee in je toilettas

Ten slotte mogen de items voor jouw persoonlijke verzorging niet ontbreken in je weekendtas. Wat je allemaal meeneemt is wederom afhankelijk van je precieze bestemming. Als je in een luxe hotel verblijft vind je vaak de nodige verzorgingsproducten op je hotelkamer, zoals shampoo, zeepjes, douchegel en bodylotion. Wat er zeker op jouw paklijst voor een weekendje weg moet staan zijn medicijnen, een tandenborstel en tandpasta, een borstel of kam, zonnebrand, verzorgende crèmes zoals dagcrème en aftersun, een scheermes of scheerapparaat, deodorant en parfum. Vrouwen pakken vaak wat make-up en make-up remover in, terwijl mannen hun scheerschuim niet willen vergeten.

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software