Weekend Amsterdam: tips voor een topweekend

Wie voor een weekend naar Amsterdam tips zoekt, zal niet teleurgesteld worden. Voor een weekendje Amsterdam zijn tips te over. Zoek je tips voor de meest bijzondere historische bezienswaardigheden? Of ben je op zoek naar tips voor leuke activiteiten of unieke winkeltjes? Eén ding is zeker: in Amsterdam zul je je niet snel vervelen en kom je al snel tijd te kort. Een greep uit de beste tips voor een weekendje Amsterdam.

Een weekend Amsterdam met tips voor bezienswaardigheden

Als je voor een weekend Amsterdam tips zoekt voor bezienswaardigheden, dan heb je al gauw een lange lijst met dingen die je absoluut moet zien. Dat wordt dus alsnog kiezen, want een weekend heeft gewoon te weinig uren om alles te kunnen bekijken. Een goed begin van een weekendje Amsterdam is meegaan met een rondvaartboot. Heel toeristisch, maar je krijgt wel meteen een goed beeld van de stad en je ziet waar je nog naartoe wil.

Echt Amsterdam

Wat je in ieder geval moet bekijken als je in Amsterdam bent, zijn echte Amsterdamse plekjes zoals de Albert Cuyp, de Jordaan, de Pijp, de grachtengordel en de Gouden Bocht. Uitrusten van alle indrukken doe je in het Vondelpark, dat als achtertuin fungeert voor veel Amsterdammers. Of bezoek het middeleeuwse Begijnhof aan het Spui, een oase van rust middenin de drukke binnenstad. Wel even goed zoeken waar de ingang is.

Weekendje Amsterdam: tips voor activiteiten

Wie tijdens een weekendje Amsterdam tips zoekt voor leuke activiteiten, kan denken aan de vele musea die de stad rijk is. Zeker niet te missen zijn het Rijksmuseum en het Anne Frank Huis, dat een onuitwisbare indruk zal achterlaten. Andere echte Amsterdamse activiteiten zijn een bezoekje aan het Koninklijk Paleis op de Dam, het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds en natuurlijk een dagje Artis of een bezoek aan het Nemo Science Center.

Uitgaan in Amsterdam

Als je uit wil gaan zit je in Amsterdam op de juiste plek. De stad heeft talloze cafés, restaurants en clubs. Van echte ouderwets gezellige bruine kroegen tot hippe bars en van simpel eetcafé tot chique sterrenrestaurant; in Amsterdam word je op je wenken bediend. Liever een culturele invulling van je avond? Bezoek dan eens een voorstelling in het bekende Koninklijk Theater Carré of in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Shoppen in de Negen Straatjes

Ook fashionista’s kunnen hun hart ophalen in onze hoofdstad. Natuurlijk kun je uitstekend shoppen in de Kalverstraat, maar als je op zoek bent naar unieke winkeltjes dan moet je in de Negen Straatjes zijn. Hier vind je bijzondere en authentieke boetiekjes, die schilderachtig gelegen zijn in de Amsterdamse grachtengordel. Denk aan hippe kleding, leuke hebbedingetjes en bijzonder antiek.

Last minute deals voor de hoofdstad

Zin in een weekendje Amsterdam? Bekijk dan de beste last minute deals op WeekendjeDirect.nl. Wij hebben de aanbiedingen van hotels en appartementen al voor je uitgezocht, zodat je kan profiteren van hoge last minute kortingen. Met een last minute reis kan je bovendien snel op pad. Zo bespaar je geld én tijd, want dat kan je beter besteden tijdens je weekendje Amsterdam.  

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software