Weekend Berlijn: tips voor een bijzondere stad

Wie voor een weekend Berlijn tips zoekt voor bezienswaardigheden, stuit op een lange lijst met historische monumenten die een stad laten zien met een beladen geschiedenis. Dit is een stad waar oost en west ooit van elkaar gescheiden waren en waar de Tweede Wereldoorlog haar sporen heeft nagelaten. Maar als je voor een weekendje Berlijn tips wil voor leuke activiteiten zie je ook een andere kant, namelijk die van een hippe, moderne stad.

Een weekend Berlijn met tips voor bezienswaardigheden

Bij een weekend Berlijn zijn tips voor historische bezienswaardigheden niet aan te slepen. Als je beperkt de tijd hebt om de stad te bekijken, zal je dan ook een keuze moeten maken uit de vele bezienswaardigheden en activiteiten die de stad rijk is. Een goed idee is om je weekend weg te beginnen met een bustour met audiogids. Zo zie je in korte tijd veel van de belangrijkste bezienswaardigheden en leer je meer over de roemruchte geschiedenis.

Metropool vol cultuurhistorie

Als je met de bus door de stad rijdt, kun je meteen een lijstje maken van de plekken en monumenten die je nog beter wil bekijken. Bezoek bijvoorbeeld de Berliner Dom, de Reichstag of de Branderburger Tor. Deze laatste is de enige overgebleven toegangspoort van de 18 die er oorspronkelijk waren. De gerestaureerde poort geldt nu als symbool voor het één worden van Duitsland.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was een grenspost die de enige grensovergang markeerde tussen Oost- en West-Berlijn. Er is niet veel meer van over, maar rondom deze plek vind je wel diverse boeiende musea die de indrukwekkende geschiedenis van deze plek onderstrepen. Bijvoorbeeld het Haus am Checkpoint Charlie, waar je nog een originele wachttoren kunt zien en waar je alles leert over het leven ten tijde van de Berlijnse Muur.

Een weekendje Berlijn: tips voor activiteiten

Wie alle indrukken even wil laten bezinken en op zoek is tijdens een weekendje Berlijn naar tips voor ontspannende activiteiten, kan het observatiedek van de tv-toren van Berlijn bezoeken en neerstrijken in het roterende restaurant. Hier geniet je van een lekker hapje en drankje én van een fantastisch uitzicht over de stad. Vanaf het observatiedek kun je ver weg kijken en tal van bezienswaardigheden zien, zoals de Reichtag en de Brandenburger Tor.

De dierentuin, het aquarium of een rondvaart

Andere leuke en ontspannende activiteiten zijn een dagje naar de dierentuin van Berlijn, die één van de oudste dierentuinen is van heel Europa, of een kijkje in het aquarium van Sea Life. Ook het natuurhistorisch museum is een bezoekje waard. En wat dacht je van een tochtje met een rondvaartboot? Ontspannend én leerzaam, want onderweg zie en hoor je van alles over de geschiedenis van deze bijzondere stad.

Goedkoop naar Berlijn met een last minute deal

Een weekendje naar Berlijn hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Bij WeekendjeDirect.nl kun je namelijk makkelijk en snel de goedkoopste last minute deals vinden en boeken. Een last minute aanbieding betekent vaak dat je profiteert van hoge kortingen zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt voor je hotel of appartement. Zo hou je geld over voor leuke activiteiten of een lekker etentje bij één van de vele gezellige restaurants.

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software