Weekend Maastricht: vier tips

Voor een bijzonder weekend Maastricht zijn de tips oneindig. Wie voor een weekendje Maastricht tips zoekt, zal dan ook misschien door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Maar welke bezienswaardigheden en activiteiten je zeker niet mag missen, hangt natuurlijk ook af van wat je zoekt. Cultuurliefhebbers zullen de vele historische monumenten zeker kunnen waarderen, terwijl anderen bijvoorbeeld liever de culinaire hotspots opzoeken.

Een weekend Maastricht: tips voor cultuurliefhebbers

Cultuurliefhebbers kunnen voor een weekend Maastricht tips genoeg vinden. De rijke cultuurhistorie van de stad zie je op elke straathoek terug. Bekijk de Sint Janskerk, de vestingwerken, de Sint Servaasbasiliek, de Helpoort en de Onze Lieve Vrouwebasiliek bijvoorbeeld. Wie niets wil missen maakt het beste een stadswandeling met gids. Veel eenvoudiger maar zeker aan te raden: gewoon op het Vrijthof zitten en om je heen kijken.

Een weekendje Maastricht met tips voor evenementen

Voordat je vertrekt, kun je voor je weekendje Maastricht ook tips bekijken voor leuke evenementen. In Maastricht wordt bijvoorbeeld jaarlijks de bijzondere kunstbeurs TEFAF gehouden; een must voor kunstliefhebbers. Een ander uniek evenement zijn de concerten van André Rieu op het Vrijthof. Een belevenis die je zeker niet snel zal vergeten. En wat dacht je van echte Limburgse gezelligheid tijdens carnaval?

De beste bezienswaardigheden in Maastricht

Maastricht heeft talloze bezienswaardigheden en een weekend is eigenlijk te kort om alles te zien. Naast de eerder genoemde kerken, basilieken en vestingwerken is bijvoorbeeld het Bonnefantenmuseum ook zeker een bezoek waard. Hier zie je hedendaagse kunst én oude meesters. Verder is Boekhandel Dominicanen een aanrader, en niet alleen voor liefhebbers van boeken. De boekhandel is namelijk gevestigd in de oude Dominicanenkerk.

De leukste activiteiten in Maastricht

In en om Maastricht zijn veel bijzondere activiteiten te vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rondleiding door de mergelgrotten of ga zelfs steppend door de grotten. Ook de kazematten zijn bijzonder om te bezoeken of ga op expeditie in Fort Sint Pieter. Wie liever bovengronds blijft kan genieten van een boottochtje op de Maas of een bezoekje aan de bourgondische stadsbrouwerij.

Het Limburgse heuvelland

De ligging van Maastricht in het zuiden van ons land, te midden van het Limburgse heuvellandschap en vlakbij de Belgische grens, maakt dat de stad een bijzonder karakter heeft. Je voelt hier de aanwezigheid van het buitenland en in combinatie met de rijke historie geeft dat het gevoel dat je er echt even helemaal tussenuit bent. Dat maakt Maastricht tot een ideale bestemming voor een weekendje weg.

Last minute naar Maastricht

Wie goedkoop naar Maastricht wil, kan via WeekendjeDirect.nl gemakkelijk en snel een last minute aanbieding zoeken en direct boeken. Bij ons vind je een overzicht van goedkope deals en boek je een hotel of appartement tegen extra scherpe prijzen. Met een last minute deal kun je bovendien snel vertrekken, zodat je direct van je bourgondische weekend in het prachtige zuiden van ons land kunt gaan genieten.  

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software