Weekendje Antwerpen: tips voor de stad aan de Schelde

Voor veel Nederlanders behoort een weekend Antwerpen tot de beste tips voor een stedentrip in België. Antwerpen is een populaire bestemming; het is niet ver reizen en je vindt er een fijne mix van historische bezienswaardigheden, gezellige restaurants en drukke winkelstraten. En wie voor een weekendje Antwerpen tips voor leuke activiteiten zoekt, kan zich vermaken met onder andere diamanten en chocola. Wat wil je nog meer?

Een weekend Antwerpen met tips voor bezienswaardigheden

Antwerpen is een veelzijdige stad maar als je voor een weekend Antwerpen tips vraagt voor bezienswaardigheden kom je vooral uit bij de vele historische trekpleisters in de binnenstad. Bezoek bijvoorbeeld de Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal die 123 meter hoog is en uit de veertiende eeuw stamt. De kathedraal vormt het schitterende middelpunt van de stad en is van buiten én van binnen een echte blikvanger, met werk van onder andere Rubens.

Uitzicht over de stad

Voor een panoramisch uitzicht over de stad kun je naar het panoramadak van het MAS gaan. Hier vandaan kun je weids uitkijken en genieten van een prachtige blik op de stad. Het museum zelf is uiteraard ook een bezoek waard. Hier vind je tentoonstellingen die uit het Scheepvaartmuseum en het Volkenkundemuseum zijn overgenomen, evenals een wisseltentoonstelling die twee keer per jaar verandert.

Een weekendje Antwerpen: tips voor activiteiten

Wie op zoek is naar leuke activiteiten vindt ook voor een weekendje Antwerpen genoeg tips om te doen. In DiamondLand kun je je vergapen aan de prachtigste diamanten. Deze grootste showroom van diamanten in België bevindt zich middenin de beroemde diamantenwijk van Antwerpen, vlakbij de Diamantbeurs. Je kunt hier een rondleiding volgen en met eigen ogen zien hoe diamanten worden geslepen.

Belgische chocolade beleven

In Antwerpen speelt chocolade een belangrijke rol. De eerste chocoladefabriek werd al in 1831 in deze stad gevestigd en inmiddels wemelt het er van de chocolatiers. In Chocolate Nation leer je alles over de beroemde Belgische chocolade. Uiteraard kun je in dit bijzondere belevingsmuseum ook proeven en voor de echte chocolade liefhebbers is het volgen van een workshop natuurlijk een must.

Uitgaan en shoppen

Ook als je gewoon zin hebt in een ontspannen weekendje shoppen en gezellig uitgaan, ben je in Antwerpen op de juiste plek. Je vindt hier leuke winkelstraten met bekende merken, zoals aan de Meir, maar ook kleinere winkeltjes met streekproducten zoals chocolade en kantwerk. Het uitgaansleven is in Antwerpen bruisend en bevat alles van bruine kroeg tot hippe club, eetcafés, talloze restaurants, bioscopen en theaters.

Een last minute weekend weg boeken

De beste manier om goedkoop een weekendje weg naar Antwerpen te boeken, is door gebruik te maken van een mooie last minute aanbieding. Bij last minute deals kan de korting voor een hotel of appartement hoog oplopen, zodat je lekker voordelig op reis kan. Daarom vind je bij WeekendjeDirect.nl een overzicht van de beste last minute deals voor een weekendje Antwerpen.  

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software