Weekendje Brugge: tips voor romantici en Bourgondiërs

Wie voor een weekend Brugge tips zoekt, kan niet om het historische karakter en de vele bezienswaardigheden van deze stad heen. Brugge is dan ook één van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip in België en is zeer geschikt voor een romantisch uitstapje. Maar ook Bourgondiërs vinden voor een weekendje Brugge tips in overvloed voor culinaire activiteiten, want in Brugge houden ze van lekker eten en drinken.

Een weekend Brugge met tips voor bezienswaardigheden

Voor een weekend Brugge zijn tips in overvloed te vinden om je dagen mee te vullen. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoort in ieder geval de gehele binnenstad, die door UNECO als werelderfgoed is aangemerkt. Het historische centrum is eigenlijk een groot openluchtmuseum, waar je van het ene prachtige plein naar het volgende sfeervolle straatje wandelt, je ondertussen vergapend aan schitterende oude gevels.

Neem de paardenkoets

Gewoon wandelen door de historische binnenstad is op zich al romantisch, vanwege de bijzondere sfeer waardoor je je in vroegere tijden waant. Een groot deel van de binnenstad is autovrij, zodat je al wandelend door de stad rustig rond kunt kijken naar de mooie gevels en sfeervolle pleintjes. Kijk wel uit voor de paardenkoetsen die door de straatjes rijden. Of beter nog, maak zelf een ritje met zo’n koets voor een op en top romantische ervaring.

Het Venetië van België

In Brugge vind je een netwerk van zogenaamde “reien”. Dit zijn kleine kanaaltjes die door de stad heen lopen en die voor de bijnaam “Venetië van het noorden” hebben gezorgd, samen met de prachtige bruggetjes die over deze reien zijn gebouwd. Wie een romantisch uitje zoekt moet zeker een rondvaart maken door deze wateren. Het is bovendien ook een handige manier om de stad eens vanuit een ander perspectief te bekijken.

Een weekendje Brugge: tips voor activiteiten

Genoeg romantiek gehad en zoek je voor een weekendje Brugge tips voor leuke activiteiten? Laat je dan eens rondleiden in een riksja. De gids van deze “fietskoets” vertelt je onderweg allerlei interessante feiten over de geschiedenis van de stad. Of bezoek het interactieve museum Brugge Historium, waar je niet alleen terug geworpen wordt naar de tijd van de Gouden Eeuw, maar ook van een panoramisch uitzicht kunt genieten over de stad.

Bezoek de brouwerijen

Hoewel je niet om de rijke historie van Brugge heen kunt, is het toch ook zeker de stad van de Bourgondische levensstijl. In Brugge wordt lekker eten en drinken als zeer belangrijk beschouwd en liefhebbers van culinaire verrassingen kunnen hier dan ook prima terecht. Bezoek bijvoorbeeld verschillende bierbrouwerijen in de stad, waar je natuurlijk ook meedoet aan een proeverij. Of ga naar één van de ruim vijftig chocolatiers.

Last minute naar Brugge

Om je weekendje Brugge goedkoop te houden, kun je het beste een last minute aanbieding boeken. Bij last minute reizen profiteer je namelijk van de hoogste kortingen, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt voor je hotel of appartement. Via WeekendjeDirect.nl kun je makkelijk en snel de beste last minute deals vinden voor een weekendje Brugge. Zo kun je snel én voordelig op pad. 

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software