Weekendje Groningen: tips voor een uitstapje naar het noorden

Als je voor een weekend Groningen tips zoekt, dan word je verrast met tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden die je in het noorden van ons land kunt doen. Wat voor een weekendje Groningen de beste tips zijn, hangt natuurlijk af van wat je graag doet. Zoek je cultuurhistorie, culinaire hoogstandjes of een bruisend uitgaansleven? Of wil je graag op actieve wijze de stad verkennen?

Een weekend Groningen met tips voor bezienswaardigheden

Voor een weekend Groningen zijn tips voor bezienswaardigheden volop te vinden. Bovenaan het lijstje van dingen die je moet bekijken als je in Groningen bent staat toch wel de Martinitoren. Deze toren is 97 meter hoog en is hét symbool voor de stad Groningen. Een klim naar boven is zeker de moeite waard, want je wordt beloond met een schitterend uitzicht over de stad. De toren hoort bij de Martinikerk, die ook een bezoekje waard is.

De hofjesroute of een rondvaart

Maar de stad Groningen is natuurlijk veel meer dan alleen maar de Martinitoren. Groningen is een oude Hanzestad, wat betekent dat je hier historische pakhuizen en lieflijke hofjes vindt. Een aanrader is de Hofjesroute; een wandeling langs een groot aantal van deze hofjes, waar vroeger armen, ouderen en zieken werden ondergebracht. Ook een goed idee om een mooi beeld van de stad te krijgen, is een rondvaart door de grachten.

Een weekendje Groningen: tips voor activiteiten

Wie voor een weekendje Groningen tips voor activiteiten zoekt, kan beginnen met een bezoek aan het Groninger Museum, dat al sinds 1847 bestaat. Het museum straalt een internationale allure uit dankzij haar veelzijdige en vernieuwende collecties. Maar niet alleen de collecties zijn interessant, ook het gebouw zelf is een kunstwerk op zich. Kunst in een kunstzinnig jasje dus.

Shoppen in Groningen

Natuurlijk kun je in Groningen ook prima terecht als je zin hebt om eens even flink te shoppen. In de stad vind je gezellige winkelstraten en bijzondere boetiekjes. Van hip en eigentijds tot vintage en van kleding tot accessoires en hebbedingetjes. Bezoek zeker ook één van de gezellige markten, zoals De Grote Markt of de Vismarkt, of de maandelijkse streekmarkt, waar je verse, lokale producten kunt kopen.

Rondom de stad

Ook rondom de stad Groningen is genoeg te zien en te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de vesting Bourtange, de botanische tuin in Haren, die de grootste én oudste van Nederland is, of het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Neem een kijkje bij de zeehondenopvang in Pieterburen of rij naar de Meyer werf, waar indrukwekkende cruiseschepen worden gebouwd.

Een last minute aanbieding boeken

Voor de beste last minute aanbiedingen voor een weekendje Groningen kun je terecht bij WeekendjeDirect.nl. Wij hebben de deals met de hoogste kortingen al voor je uitgezocht. Zoek je een hotel in het centrum van de stad? Of liever een appartement in een rustige wijk? Bij ons boek je de meest voordelige last minutes zodat je goedkoop op stap kunt.  

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software