Weekendje weg België: tips voor last minute aanbiedingen

WeekendjeDirect.nl biedt voor een weekend België volop tips voor de beste last minute reizen. In België kun je alle kanten op voor een heerlijk weekendje weg. Maak een leuke stedentrip naar Antwerpen of Brussel of kies voor een actief weekend in de Ardennen. Voor een weekendje België zijn de tips dan ook ontelbaar. Welke bezienswaardigheden en activiteiten zet jij op je lijstje?

Een weekend België met tips voor bezienswaardigheden

Wie voor een weekend België tips zoekt voor leuke of bijzondere bezienswaardigheden, krijgt het nog moeilijk met kiezen. België heeft veel mooie steden die elk hun eigen interessante en mooie bezienswaardigheden hebben. Bekijk bijvoorbeeld Manneken Pis en het Atomium in Brussel of bezoek de historische binnenstad van Antwerpen en slenter langs de oevers van de Schelde. Of wat dacht je van het schitterende stadje Durbuy?

Het kleinste stadje ter wereld

Durbuy is, volgens eigen zeggen in ieder geval, het kleinste stadje ter wereld. Het is een pittoresk stadje met een prachtig historisch centrum, gelegen aan het snelstromende riviertje de Ourthe in de Ardennen. Vlakbij Durbuy ligt het eveneens prachtige dorpje Wéris, dat bekend is vanwege de menhirs en dolmen die rondom het dorp te vinden zijn. Het bijbehorende kleine museum vind je in het dorp zelf.

Een weekendje België: tips voor activiteiten

Ook actievelingen en sportliefhebbers kunnen voor een weekendje België volop tips vinden voor leuke activiteiten. Vooral in de Ardennen kun je niet om de vele buitensport- en verhuurbedrijfjes heen. Je kunt hier bijvoorbeeld gaan kajakken, mountainbiken, klimmen of afdalen in een grot. En natuurlijk kun je in de Ardennen eindeloos wandelen door het prachtige glooiende landschap.

De Belgische kust

Wie de ontspanning van zee en strand zoekt kan ook uitstekend in België terecht. België heeft een mooie kustlijn met heerlijke zandstranden en bekende toeristische badplaatsen. Ga bijvoorbeeld een weekendje naar Oostende of Blankenberge en geniet van de zilte zeelucht, in het zonnetje bakken op het strand en flaneren over de boulevard, waar je aan het eind van de dag neerstrijkt op een gezellig terrasje.

België met kinderen

Ook voor kinderen zijn er genoeg activiteiten te vinden in België. De kleinsten doe je een groot plezier met een bezoek aan Plopsaland De Panne terwijl wat oudere kinderen zich uit kunnen leven in pretpark Bobbejaanland. Maar ook een stedentrip kan voor kinderen leuk zijn. Bezoek bijvoorbeeld het chocolademuseum in Antwerpen. En wat dacht je van een kanotocht in de Ardennen met het hele gezin?

Goedkoop op reis met een last minute

Om je weekendje weg voordelig te houden, vind je bij WeekendjeDirect.nl de beste last minute deals voor België op een rij. Wij bieden een overzicht van verschillende soorten reizen, waarbij je met filters gemakkelijk kan zoeken naar het gewenste weekendje weg. Met een last minute aanbieding profiteer je bovendien van de hoogste kortingen, zodat je goedkoop op pad kunt.  

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software