Weekendje weg Duitsland: tips voor een veelzijdig land

Wie voor een weekend Duitsland tips zoekt, kan rekenen op een waslijst aan interessante bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Zo groot als het land is, zo divers is namelijk ook het aanbod aan weekendjes weg. Daarom liggen voor een weekendje Duitsland de tips ook voor het oprapen. Maar het hangt er natuurlijk maar net vanaf wat je wil gaan doen. Een leuke stedentrip of actief in de natuur? Of bezoek je liever een weldadig kuuroord?

Een weekend Duitsland met tips voor bezienswaardigheden

Als je op zoek bent naar interessante bezienswaardigheden, dan biedt een weekend Duitsland tips genoeg. Bezoek bijvoorbeeld één van de prachtige steden, rijk aan historie, zoals Berlijn, Keulen of Hamburg. Of neem een kijkje in plaatsjes die zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zoals Quedlinburg in de Harz. Dit stadje is maar liefst meer dan duizend jaar oud en heeft onder andere schitterende vakwerkhuizen.

Sprookjesachtig Beieren

In het zuiden van Duitsland vind je kasteel Neuschwanstein, dat als toeristische bezienswaardigheid zeer populair is. Dit is het kasteel waardoor Walt Disney zich liet inspireren en als je het kasteel tussen de heuvels voor je op ziet doemen dan begrijp je meteen waarom. Je waant je hier direct in een koninklijk sprookje, zeker als je de kans grijpt om per koets naar boven te worden gereden.

Een weekendje Duitsland: tips voor activiteiten

Tijdens een weekendje Duitsland zijn tips voor leuke, spannende of bijzondere activiteiten ook volop te vinden. Bezoek bijvoorbeeld de dierentuin van Berlijn of ga met kinderen naar Europa-park, een attractiepark in het Zwarte Woud waar je naast spannende attracties ook wervelende shows kunt bekijken. Voor watersportplezier vind je verschillende meren in Duitsland, waarvan de Bodensee het grootste zoetwatermeer van het land is.

Toeren langs de Weinstrasse

Wie graag een wijntje drinkt, moet zeker een keer de Duitse Weinstrasse volgen. Deze toeristische route in Rijnland-Pfalz leidt door een lieflijk landschap vol wijngaarden en langs authentieke wijnkelders. De dorpjes die je onderweg tegenkomt zijn stuk voor stuk schilderachtig. Wie het aangename met het nuttige wil combineren kan de route fietsend afleggen. Een waar genot voor de zintuigen.

Natuurgebieden in Duitsland

Ook natuurliefhebbers komen in Duitsland volop aan bod. Het land heeft schitterende natuurgebieden, zoals de vulkaan-Eifel, het Beierse Woud, de Allgäuer Alpen en de Harz. Veel gebieden zijn een paradijs voor wandelaars en fietsers, maar er zijn ook genoeg plekken waar je avontuurlijker bezig kan zijn, bijvoorbeeld mountainbiken of kajakken. En wat dacht je van skiën in Sauerland?

Last minute naar verschillende regio’s

Om Duitsland goedkoop te kunnen bezoeken, kun je het beste een last minute aanbieding boeken. Bij WeekendjeDirect.nl vind je gemakkelijk en snel een overzicht van last minute deals in de regio of de stad van je keuze. Door een last minute reis te boeken ben je extra goedkoop uit, want de kortingen lopen soms hoog op. Bovendien kun je snel vertrekken; ideaal voor een spontaan weekendje weg. 

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software