Weekendje weg Leeuwarden

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 1 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Gezelliger dan een weekend Leeuwarden kan haast niet

Een weekendje weg in Leeuwarden brengt je naar de Friese hoofdstad, ook wel Klein Amsterdam genoemd. De Nassaustad behoort tot de oudste steden van het noorden van ons land. Niet zo verwonderlijk dat er tijdens een weekend of nachtje weg in Leeuwarden genoeg te zien is. Uitgekeken raak je met de gezellige grachten, historische panden, musea, winkels en restaurants nooit. De stad werd in 2018 dan ook niet voor niets uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad. Tijdens een weekend in Leeuwarden ontdek je dat de provincie meer is dan alleen watersport!

Populaire weekendje weg

Populaire bestemmingen voor een weekendje weg

Bezienswaardigheden om tijdens een weekendje weg in Leeuwarden niet te missen

Boek jij last minute een hotel in Leeuwarden, ga je voor de privacy van een appartement of kies je voor een huisje of bungalow vlak buiten de Friese hoofdstad? Dan zijn er een aantal highlights die je tijdens een weekend in Leeuwarden niet wilt missen. Zoals het Rijksmonument De Waag aan de Nieuwestad, die aan het eind van de zestiende eeuw werd gebouwd. Ook de kromme en nooit voltooide kerktoren Oldehove mag niet aan een gezellige last minute in Leeuwarden ontbreken. Bezoek ook zeker de voormalige gevangenis Blokhuispoort.

Een nachtje weg in Leeuwarden? Houd deze musea in je achterhoofd

Boek je een nachtje weg in Leeuwarden, dan denk je hoogstwaarschijnlijk niet direct aan musea. Toch zijn er diverse musea in de Friese hoofdstad die jouw weekendje weg in Leeuwarden nog net dat beetje extra’s kunnen geven. Bezoek bijvoorbeeld het Fries Museum en ontdek alles over het platteland en de eeuwig voortdurende strijd met het water. Natuurliefhebbers kiezen tijdens een last minute in deze stad natuurlijk voor Natuurmuseum Fryslân. En ga je op stedentrip met kinderen? Aquazoo Friesland ligt op tien minuten van de stad. Geen museum, wel educatief!

Een aanbieding waar winkelliefhebbers geen nee tegen kunnen zeggen

Een gezellig weekendje weg in Leeuwarden is tegelijkertijd ook een weekendje voor echte shopaholics. Winkelliefhebbers kunnen vooral in de Kleine Kerkstraat hun hart ophalen. Al meerdere keren werd hij bekroond met de titel ‘leukste winkelstraat van Nederland’. Aan de Nieuwestad en het Waagplein vind je boetiekjes en lokale winkeltjes. En boek je een van de goedkope deals die je via WeekendjeDirect.nl vindt en zit het weer tijdens je stedentrip tegen? Geen zorgen, dan zet je koers naar het overdekte winkelcentrum Zaailand dat ook in het centrum van de stad is gelegen.

Ook lekkerbekken boeken die aanbieding naar de Friese hoofdstad

Winkelliefhebber of niet, museumfanaat of niet, een weekend in Leeuwarden is dankzij zijn vele horecagelegenheden eigenlijk voor iedereen interessant. Boek je een gezellig nachtje weg in Leeuwarden met 2, 4, 6 of misschien wel 10 of meer vrienden of familieleden, zet dan zeker koers naar de Nieuwestad: een straat bomvol cafés en restaurants. Voor ieder is er wat wils. Boek je een last minute naar Leeuwarden, dan kun je in de Friese hoofdstad genieten van lokale lekkernijen, maar net zo makkelijk smullen van sushi of een andere internationale keuken. Lekker ite!

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 1 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Meer leuke bestemmingen voor een weekendje weg

Blog

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software