Weekendje weg Alkmaar

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 1 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Een weekendje weg in Alkmaar, zoveel meer dan alleen een kaasstad

Alkmaar staat bekend als de kaasstad van Nederland, maar we zouden hem met alleen deze bijnaam tekortdoen. Wie een nachtje weg in Alkmaar boekt, kan zich binnenkort laten verrassen door zijn historische centrum met behalve zijn traditionele kaasmaarkt ook tal van grachten en monumenten. Een weekend in Alkmaar heeft je ook op het gebied van eten en drinken meer dan genoeg te bieden. Terrassen zijn er in overvloed. Boek je last minute naar Alkmaar goedkoop en vertrek binnenkort!

Populaire weekendje weg

Populaire bestemmingen voor een weekendje weg

De eeuwenoude kaasmarkt op het Waagplein

Oké, er is meer dan alleen de goudgele lekkernij. Maar denk je aan een nachtje in Alkmaar of misschien een lekker lang weekend in Alkmaar, dan is kaas toch iets wat niet mag ontbreken. Een goedkope last minute naar Alkmaar is zonder een bezoek aan de kaasmarkt dan ook niet compleet. Deze wordt al eeuwenlang op het Waagplein gehouden. Van april tot en met september kun je deze bijzondere markt op vrijdag tussen 10.00 en 13.00 bezoeken.

Ook dit wil je tijdens een weekend in Alkmaar zien

De kaasmarkt is dus een echte must-see, maar voor wie er een weekendje weg naar Alkmaar boekt, zijn er meer tips. Bezoek tijdens je weekendje weg in Alkmaar de Grote Kerk, ook wel Laurenskerk genoemd, en ontdek de gotische kerk die al eeuwenlang het straatbeeld domineert. Ook het zestiende-eeuwse stadhuis met zijn bijzondere torenspits is de moeite van je bezoek waard. En wil je meer weten over de historie van Alkmaar en zijn omgeving? Neem dan het Stedelijk Museum op in het programma van deze last minute citytrip.

Manieren om de stad te ontdekken

Ga je een nachtje weg naar Alkmaar en wil je in een korte tijd zoveel mogelijk van de stad zien? Kies dan voor een mooie stadswandeling. Bij de VVV kun je een boekje met wandelroutes aanschaffen. Maar waarom zou je tijdens een gezellig weekendje weg in Alkmaar ook niet het water op gaan? Zo bekijk je de stad van een heel andere kant. Een rondvaart door de mooie grachten met hun vele bruggetjes maken een al leuk weekend in Alkmaar nóg specialer.

Het Waagplein als epicentrum van de Alkmaarse horeca

Een weekend in Alkmaar is natuurlijk ook een mooie gelegenheid om je lekker te laten verwennen in de vele cafés en restaurants van de stad. De meeste gezellige gelegenheden bevinden zich aan het Waagplein. Koffie, lunch, borrel of diner, voor alles kun je terecht. De stad heeft zelfs een nachtclub: Mood. Wil je tijdens je goedkope last minute naar de stad dus met de voetjes van de vloer, dan kan dat!

Accommodaties in Alkmaar voor alle gezelschappen

Wat accommodaties betreft heb je met een last minute naar Alkmaar haast net zoveel keuze. Boek last minute een hotel in Alkmaar of kies voor de ruimte en privacy van een appartement voor 2 of 4 personen. Tussen de deals vind je echter ook regelmatig een aanbieding voor een bungalow of huisje, al dan niet op een vakantiepark. Niet alleen de natuurlijke omgeving, maar ook de ruimte is een voordeel. Met een groep van 10 of 12 personen op vakantie? Dan is dit een prima keuze.

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 1 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Meer leuke bestemmingen voor een weekendje weg

Blog

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software