Weekendje weg Amersfoort

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 2 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Een weekend Amersfoort: historie en karakter

Een nachtje weg in Amersfoort? Dan begeef jij je binnenkort in een fotogenieke stad waar historische overblijfselen voor zich spreken. Naast de historie zijn de charmante singels en grachten een echt hoogtepunt tijdens een weekend in Amersfoort. Dat de stad in de Middeleeuwen ontstond, zie je vooral in de wijk Muurhuizen. De huizen die er werden gebouwd, werden vervaardigd van de oude stadsmuur die vanwege de economische bloei van de stad letterlijk in de weg stond. Boek last minute een hotel in Amersfoort en ontdek de karaktervolle stad.

Populaire weekendje weg

Populaire bestemmingen voor een weekendje weg

Waar verblijf jij tijdens een weekend in Amersfoort?

Op zoek naar een geschikte accommodatie voor een nachtje weg in Amersfoort? De binnenstad telt tal van sfeervolle logementen. Behalve romantische hotels, boutique hotels en knusse B&B’s kun je ook voor de luxe en het comfort van het Van der Valk hotel kiezen. Dit hotel ligt vlak aan de A1. Tijdens je weekendje weg in Amersfoort in een bungalow of huisje verblijven? Geen probleem, rondom de stad zijn diverse bungalow- en vakantieparken gelegen. Goedkope deals voor vakantieparken vind je natuurlijk ook via vergelijkingswebsite WeekendjeDirect.nl.

Bezienswaardigheden in de historische binnenstad van Amersfoort

Al wandelend door de stad tref je tijdens een weekend in Amersfoort veel goed bewaarde zeventiende- en achttiende-eeuwse panden. De een nog fotogenieker dan de andere. Een van dé symbolen van de stad is de Onze Lieve Vrouwentoren, ook wel de Lange Jan genoemd. Als je wilt, kun je de bijna 350 treden van de blikvanger van de stad trotseren. Een prachtig uitzicht wacht je als beloning. Maar ook de overblijfselen van de stadsmuren en enkele stadspoorten zullen je tijdens een weekendje weg in Amersfoort niet ontgaan.

Doen tijdens een weekend in Amersfoort: rondvaart over de grachten

Een nachtje weg in Amersfoort boek je in een stad waar de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Meer dan een paar stevige sneakers heb je niet nodig, zou je zeggen. Maar waarom zou je het met deze last minute niet eens anders aanpakken? Amersfoort is vanaf het water namelijk ook prachtig. Vanaf 1 mei tot 1 november kun je dagelijks in een rondvaartboot stappen. In de winter zijn de vaartijden beperkter.

Een nachtje weg in Amersfoort met kinderen

Boek je een tripje met (kleine) kinderen, dan is het vaak een uitdaging om ieder gezinslid tevreden te stellen. Een weekend in Amersfoort staat echter garant voor een brede glimlach op ieders gezicht. Terwijl jij geniet van de historie van de binnenstad, trakteer je de jongsten van het gezin tijdens een goedkope last minute op een bezoekje aan Dierenpark Amersfoort. Ook het Klimbos, op ongeveer een kwartier buiten de stad, doet de gezichtjes stralen. Amersfoort garandeert een gezellig weekend voor het hele gezin!

Winkelen tijdens je weekendje Amersfoort

Boek je last minute een hotel in Amersfoort of verblijf je in een ander accommodatietype? Als winkelliefhebber weet je al vanaf de eerste seconden in de stad dat je een goede keuze hebt gemaakt. Voor het shoppen zit je hier wel goed! Boek last minute een hotel in Amersfoort voor 2, 3, 4 of meer personen die gek zijn op winkelen en ga een geslaagde shopervaring tegemoet!

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 2 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Meer leuke bestemmingen voor een weekendje weg

Blog

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software