Weekendje weg Giethoorn

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 2 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Charme en traditie tijdens een weekend Giethoorn

Het Venetië van het Noorden, zo wordt de Overijsselse stad genoemd. Bijzonder genoeg is een weekend in Giethoorn net zo betoverend als de Italiaanse grachtenstad waar hij mee wordt vergeleken. Het verschil is dat je je weekendje weg in Giethoorn echter een stuk dichter bij huis viert. Met een bezoek aan het waterdorp met zijn vele grachten en bruggetjes stap je een andere wereld in. Geniet tijdens een weekend of nachtje in Giethoorn van de achttiende- en negentiende-eeuwse boerderijtjes, oude ambachten en echte Hollandse sferen.

Populaire weekendje weg

Populaire bestemmingen voor een weekendje weg

De bijzondere sfeer van het dorp

Een prachtig grachtenstelsel en meer dan 170 bruggetjes: een weekendje weg in Giethoorn wordt terecht een weekendje in een van de bijzonderste dorpen van Nederland genoemd. Het traditionele dorp werd in de twaalfde eeuw gesticht. Het was toen een veenkolonie. De smalle, eikenhouten bootjes (punters) die vroeger het straatbeeld domineerden, kun je ook nu nog tijdens een weekend in Giethoorn bewonderen. Je kunt ook nu nog enkele punterwerven bezoeken. Je last minute is natuurlijk ook niet compleet zonder een bezoek aan een van de kaaswinkels.

Met de boot op verkenningstocht

Zo een waterrijk dorp als Giethoorn ontdek je natuurlijk via het water. Stap tijdens je last minute in Giethoorn in een rondvaartboot van een van de verschillende rederijen, of maak er een extra avontuurlijk weekend van door zelf een watervoertuig te huren. Bevaar met een punter, fluisterboot, kano of kajak de charmante routes langs Giethoorn en de prachtige natuur die het dorp omringt. De om Giethoorn heen liggende natuur ontdekken ook veel bezoekers per fiets.

Museumboerderij ’t Olde Maat Uus

Een van de vele boerderijen die je tijdens een weekend of nachtje in Giethoorn kunt bewonderen, is veranderd in een museum waar je alles over de historie van het dorp te weten kunt komen. Boek jij een van die goedkope deals bij WeekendjeDirect.nl en ben je geïnteresseerd in geschiedenis, laat deze boerderij tijdens je romantische weekendje weg in Giethoorn dan niet ontbreken. Het vroegere leven van turfstekers en vissers wordt door acteurs levendig getoond.

Accommodatiemogelijkheden voor een weekendje weg in Giethoorn

Zie jij een romantisch weekend in deze Overijsselse prachtplaats wel zitten? Kies via onze website dan de voor jou ideale aanbieding. Breng je weekend in Giethoorn in een hotel door, boek een appartement of vier je weekendje weg in Giethoorn in een huisje. Giethoorn staat internationaal op de kaart. Jaarlijks bezoeken tienduizende toeristen van over de hele wereld het kleine dorpje in de kop van Overijssel. Niet zo vreemd dus, dat je er de keuze hebt uit tal van accommodaties.

Wat je ook wilt weten voor je een nachtje naar Giethoorn boekt

Boek jij een last minute in Giethoorn en reis je per auto? Het centrum is alleen te voet, te fiets of per boot te bezoeken. Je auto parkeer je vlak buiten het centrum. Verblijf je een nachtje in Giethoorn, dan kun je ook rekenen op een levendige horeca. Of je nu met 2, 4 of 6 personen of met een grote groep van 10 of meer vrienden of familieleden naar een tafeltje zoekt: met bijna dertig eetgelegenheden in het dorp heeft er nog nooit iemand honger gehad.

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 2 verschillende weekendje weg.

Vergelijk weekendje weg

Meer leuke bestemmingen voor een weekendje weg

Blog

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software