Weekendje weg Leiden

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 0 verschillende weekendje weg.

Een weekend weg in Leiden, de betoverende Sleutelstad

Boek je een goedkoop weekendje weg naar Leiden bij WeekendjeDirect.nl, dan wacht je een citytrip met een eeuwenlange geschiedenis. Leiden, ook wel Sleutelstad en Stad van Ontdekkingen genoemd, is de stad met de oudste universiteit van het land. Ook bezoek je met een nachtje weg in Leiden de plaats waar Rembrandt het levenslicht zag. Wandel door de oude binnenstad en bewonder zijn grachten, bruggen, wevershuisjes, kerken en andere monumentale bouwwerken. Wij geven je voor je weekendje weg in Leiden graag wat tips.

Populaire bestemmingen voor een weekendje weg

Een last minute vol nostalgie

Een nostalgisch weekend in een van de bruisendste studentensteden van ons land boek je last minute en tegen een scherpe prijs via WeekendjeDirect.nl. Al wandelend door het centrum tijdens je goedkope weekendje weg in Leiden waan je je haast in een openluchtmuseum. Niet zo gek, wanneer je je bedenkt dat er bijna drieduizend monumentale gebouwen en andere bezienswaardigheden aanwezig zijn. Romantiek en nostalgie beleef je tijdens een weekend in Leiden vooral in de oude hofjes.

Eén nachtje weg in Leiden? Schrijf deze highlights op je must-see lijstje

De bezienswaardigheden zijn tijdens een weekendje weg in Leiden haast niet te tellen. Ga je slechts één nachtje weg in Leiden, dan mag je in ieder geval de Leidse Waag aan de Aalmarkt niet missen, net als de Pieterskerk, die de hoofdkerk van de stad is. Met zijn bouw werd aan het eind van de veertiende eeuw begonnen. Sla tijdens je bezoek aan de Sleutelstad ook zeker de Burcht niet over. De eerste delen stammen zelfs uit de negende eeuw.

Museumstad Leiden

Met een goedkope last minute naar Leiden boek je ook een weekendje naar een stad die zich de laatste jaren steeds sterker profileerde als museumstad. Liefhebbers van kunst, cultuur, natuur en geschiedenis worden allemaal op hun wenken bediend. Bezoek tijdens je weekend in Leiden bijvoorbeeld natuurhistorisch museum Naturalis, het interactieve Corpus vlak buiten de stad, het Rijksmuseum van Oudheden of Museum de Lakenhal, waar onder andere werken van Rembrandt worden tentoongesteld.

Eten en uitgaan in een bruisende studentenstad

Een goedkoop nachtje weg in Leiden breng je door in een echte studentenstad. En dat betekent dus ook dat de stad een bruisend uitgaansleven heeft. In het centrum van de stad vind je eet- en drinkgelegenheden naar ieders smaak en portemonnee. Of je nu op zoek bent naar een leuke plek voor een kop koffie, lunch, diner of borrel. Lot en de Walvis en Waag zijn gelegenheden waar je de hele dag door terecht kunt. In de zomermaanden worden er in de stad veel festivals georganiseerd.

Tips voor je bezoek

Boek je een hotel, appartement en B&B in hartje Leiden? Bij WeekendjeDirect.nl vind je altijd wel een aanbieding die bij jou past. Of je nu op zoek bent naar een luxe last minute hotel in Leiden voor een romantisch weekend voor 2 personen, een accommodatie voor 4 personen of een plek voor de hele familie. Deals vind je het hele jaar door. Boek je een weekendje weg in Leiden, dan zijn leuke tips het bewandelen van de Hofjesroute en de Leidse Loper. Voor een weekendje weg in Leiden vind je alle tips bij de lokale VVV.  

Weekendje weg vergelijken

Vergelijk 0 verschillende weekendje weg.

Meer leuke bestemmingen voor een weekendje weg

Blog

© 2024 — weekendjedirect.nl — development by Harris Software